Každý se určitě rád dobře nají, přičemž co se týče dobrého jídla, právě nám končí sezóna grilování, když už večery nejsou zrovna teplé a k posezení venku na zahradě je třeba jistá dávka alkoholu a teplého oblečení. To ovšem nemusí být až tolik pravda, jelikož grilovat či udit lze i v zimních měsících, přiznáváme, že to může být složitější, ale rozhodně je to možné. Začněme nový trend v grilování a uzení, tato úprava masa, zeleniny, mořských plodů či cokoliv jiného se může stát zážitkem především v zimě. Nutno dodat, že občas slunce ještě vysvitne, takže pokud si myslíte, že grilování v zimě není nic pro vás, ještě budete mít pár příležitostí.
Samozřejmě nejideálnější je například zimní zahrada připojená ke kamennému krbu, kde by se dalo posedět celoročně a váš požitek z grilování by rozhodně nic nerušilo. Ale i přes zimu je možné grilovat, případně udit, takže si dnes přiblížíme kamenné krby s udírnou, kterých je na českém trhu nesčetné množství, takže můžete vybírat z klasických tvarů a provedení, nebo sáhnout po extravagantnější stavbě krbu, která doplní váš rodinný dům. Výhody krbu s vlastní udírnou jsou evidentní, jednoduše můžete i při grilování udit jakoukoliv uzeninu či maso, samozřejmě záleží na druhu a stavbě krbu, což záleží na vašem výběru, se kterým vám zcela určitě dopomůže proškolený personál a poskytne vám tak radu, jaký krb s udírnou je vhodný přesně pro vás.
Díky připojené udírně ke krbu získáte uzené pochoutky, které by vám záviděl nejeden gurmán. Pokud opravdu rádi dobře jíte, není nic lepšího, než si domácky vyrobené uzeniny, maso či cokoliv jiného vyudit ve vlastní udírně, jelikož víte, že na výsledném pokrmu si pochutnáte vy i vaši přátelé. Pozvěte je na domácí uzení a zároveň grilování a uvidíte, že vaše pohostinství nezůstane bez pochvaly.