Tvůrcem kotlových grilů se roku 1952 stal George Stephen, americký nadšenec grilování. Jeho neustálá boj s nepříznivým počasím a nedokonalosti opečeného pokrmu z ohně, ho donutily, aby nad danou věcí trochu zapřemýšlel. Netrvalo dlouho a kotlový gril spatřil světlo světa.
Prvním modelem George Stephena byl malý kotlíkový gril s koncepčním víkem vhodným k venkovnímu použití. Ačkoliv gril ani zdaleka nedosahoval dnešních kvalit, a o designu ani nemluvě, svoji funkci splňoval na výbornou.
Ruku 1958 kupuje Stephen Weber Bros. factory, na základě čehož se stává jediným vlastníkem společnosti, vyrábějící a prodávající grily Weber. Všechen svůj čas, energii a podnikatelského ducha věnuje Stephen rozvoji společnosti. Jeho čas je však za nedlouho zúročen, společnost přerůstá americký středozápad a stává se velmi známou značkou po celých Spojených státech amerických.
Společnost Weber se stává jedničkou nejen na americké půdě, ale postupem času se přesouvá do celého věta. Během svojí historické doby zaznamenala několik významných podnikatelských aktivit, kterými je např. otevření několika restaurací, vývojové řady revolučních grilů a ohromující design.
Kotle Weber – fenomén grilování
V současné době nabízí společnost Weber Stephen kotlové grily, elektrické grily a plynové grily, včetně kompletního příslušenství. Nejen kvalita, ale také design grilů Weber disponuje nadstandardní podobou. Elegantní linie, decentní provedení, rozmanitost tvarů a barev, materiálové kombinace a techniky grilování neznají v případě grilů Weber hranic.
Kvalita kotlů Weber tkví především ve způsobu výroby, která začíná tím správným formováním. Patentovaný tvar, robustní koule s poklopem, nabízí svým uživatelům velmi příhodné podmínky pro grilování.
Grily Weber
K prodloužení životnosti na několik desetiletí přispívá technika svařování – smaltování porcelánem, jenž zaručuje pevnost, eliminaci koroze a vysokou odolnost. Pečlivě svařené díly představují také ušetření práci zákazníka, jelikož nemusí gril pracně a zdlouhavě sestavovat – montovat, jak je tomu u standardních zahradních grilů. Povrchová úprava grilů Weber je tvořena velmi kvalitním smaltováním, která chrání výrobek před prohořením, prorezavěním a vysoko teplotního žáru uhlí nebo briket.
O vysoké kvalitě grilů Weber jednoznačně vypovídá prodloužená záruční doba, která je u kotlových grilů 10 let a u grilů plynových 25 let. Pořizovací cena grilů Weber je samozřejmě oproti standardním grilům dražší, avšak v porovnání životnosti nás v konečné fázi, vyjde pořízení grilu Weber o hodně levněji.
zdroj: http://www.gril-weber.com, http://www.gril-grily.cz, http://www.wgrills.cz